Hetedik

2011.09.15. 23:52

 

Hetedik

(Se7en)

 

 

Ezúttal sem egy mai darabot mutatok be nektek, ugyanis a film 1995-ben készült. Ez a lebilincselő és izgalmakkal teli krimi- thriller New York utcáin játszódik. A főszereplők Morgan Freeman (William Somerset nyomozó), aki egy nyugdíjba készülő, sokat tapasztalt rendőrt alakít, valamint Brad Pitt (David Mills nyomozó), aki egy ifjú tettvágytól fűtött nyomozót formál meg. Kevin Spacey az őrült és ördögien gonosz John Doe-t alakítja. Gwyneth Paltrow (Tracy Mills) is fontos szerepet játszik a filmben, a nő az, aki a két nyomozó közti kapcsolatot egyengette, valamint a film befejezésénél nő meg a szerepe. A szereplők kiválasztása valami fantasztikus. Külön-külön is rendkívüliek de ez a kombináció tökéletes. Nekem leginkább Kevin Spacey játéka tetszett bár ő a film felétől, végétől aktív szereplő csupán. Valami zseniálisan hozza az elmebeteg pszichopata karaktert. 

 

A történetről annyit, hogy egy sorozatgyilkos szedi áldozatait, minden nap újabb holttest kerül elő. Minden gyilkosság más és más azonban, a hét fő bűn az ihletője. Az áldozatokat az általuk elkövetett legnagyobb bűn miatt választja ki a gyilkos és statuál példát rajtuk. A nyomozókban a második holtest után összeáll a kép a gyilkos terveit illetően, és innentől kezdve megkezdődik a versenyfutás az idővel, a cél természetesen, hogy megakadályozzák a gyilkosságokat. A történet fordulatokkal teli és igazán lebilincselő, aki már az elején megfejti a krimiket szerintem ennél a filmnél beletörik majd a bicskájaJ

 

Zárásként szeretnék két dolgot kiemelni, amelyek ugyan az én személyes észrevételeim. Először is a John Doe nevet tudomásom szerint az ismeretlen férfiakra szokták használni, vagyis a tisztázatlan személyazonosságúak esetén, leginkább a holttesteknél. Ebből azt szeretném kihozni, hogy a név jelen esetben azért lényegtelen, mert bárki lehet a gyilkos, bárki a new yorkiak közül. Másodikként azt emelném ki, hogy a filmben folyamatosan esik, az eső netalántán lemossa a bűneiket?

 

Ezek persze pusztán az én elméleteim, a film megtekintése után várnám a Ti észrevételeiteket! Jó szórakozást!

Szerző: feldwebel

Szólj hozzá!

Címkék: film

A bejegyzés trackback címe:

https://zajkelto.blog.hu/api/trackback/id/tr433230769

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása