Először volt a zene. Aztán jött a szív és a lélek. Nagyon röviden és erősen leegyszerűsítve így írható le a Carbonfools elmúlt hét esztendeje. A zenekart a Belgás DJ Titusz alapította. 2004-ben jelent meg a Crossroads Records gondozásában. A hangzásvilágot az elektronikus alapok és az élõ hangszeres muzsika fúziója határozza meg. Zenéjük a rock, blues, reggae, dub, disco, folk, ethno, darkwave és a mai modern elektronikus műfajok egyvelege. Fennállásuk alatt rengeteg remixet készítettek olyan elõadóknak, mint például a Noir Desir, Kispál és a Borz, Jazz+Az, Korai Öröm, Kimnowak, Anando Drom, stb. Angliában a Mint Source kiadó három maxilemezt jelentetett meg, melyek igen kedvezõ fogadtatásban részesültek az angol DJ-k körében. A 2001-es Sziget Fesztiválon debütáltak és azóta is folyamatosan koncerteznek. Sajnálatos módon Tóth Szabolcsot azóta szitármániája elszólította messze Indiába. 2006 nyarán csatlakozott a zenekarhoz Fehér Balázs (énekes, PopModel), aki dalszövegeivel érthetetlenné tette a Szénhülyék zenei stílusát. 2008-ban jelent meg Carbonheart című lemezük, melynek dalait előszeretettel játszottak a rádiók és a televíziók nem is beszélve a több százezres internetes letöltésről. Magyarország egyik legismertebb koncertzenekaraként folyamatosan járják a magyarországi klubokat, sőt 2010-ben két londoni koncertet is adtak. 2010 legvégén jelent meg harmadik nagylemezük a Carbonsoul, mely stílusában az előző lemez továbbgondolása, megmaradt a jellegzetes carbonos pszichedelikus techno űrrock hangzás,megspékelve új elemekkel mint a new wave,a blues vagy a turbopolka. Titusz szerint: "Ez a lemez sokkal dal orientáltabb, mint az előző, több szerepet kapott Balázs hangja, megjelentek új elemek, mint a new wave, blues,de persze megmaradt a jellegzetes carbonos pszichedelikus techno-rock massza is. Feltűnnek vendégelőadók is egy-egy számban. A rádiókban hallható Sunset című dalban például Fehér András a csapat énekesének (Fehér Balázs) édesapja énekli az operabetétet, de a gitáros Fekete István, azonos nevű, trombitás édesapja is feltűnik itt-ott. A zenekar a brit Dreadzone meghívására nemrég két koncertet adott Londonban, amelynek eredményeként dalaikat egyre többfelé ismerik már szerte Európában. A nemzetközi ismertség előtt egy lépéssel Miskolcon a CineFest keretein belül is megnézhetjük őket.

Koncert: Betegség miatt sajnos a két soron következő koncert elmarad. 2011. szeptember 22. (Miskolc) és 2011. szeptember 23. (Kecskemét) 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zajkelto.blog.hu/api/trackback/id/tr813235895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása