Papírforma szerint: Adele lett a Grammy legnagyobb győztese 

Adele elsősorban az orvosainak köszönte meg az elismerést, akik visszaadták a hangját, amikor elfogadta hat Grammy-jéből az egyiket vasárnap éjjel. Később pedig bizonyítékkal is alátámasztotta orvosai nagyszerű munkáját, amikor fellépett a gálán. A 23 éves brit énekesnő már sírt, amikor a hatodik elismerését vette át – az Év legértékesebb albumáért: „Először csak azt akarom mondani ’Mama, jól csináltad’” – fogalmazott. „Ez egy mindent megváltoztató év volt” – tette hozzá. Adele – akit novemberben állandóan visszatérő hangszálvérzése miatt operáltak – az egyik legsikeresebb, Rolling in the Deep című dalát adta elő, pontot téve ezzel az állapotával kapcsolatos találgatásokra. Percekkel korábban ő és zeneszerző társa Paul Epworth nyerte az Év Dalának járó Grammy-t közös munkájukért. A sztár emellett átvehette a csillogó arany gramofont az Év Felvétele, a Legjobb Pop Szóló Előadás, a Legjobb Rövid Formás Zenei Videó és a Legjobb Pop Album kategóriákban – utóbbit a sokat magasztalt 21-ért. 

Chris Brown karrierjének „rehabilitációja” – miután letartóztatták, mert megütötte akkori barátnőjét, Rihannát a 2009-es Grammy előtt – egy másik szintre lépett egy Grammy-győzelemmel és két fellépéssel vasárnap. „Megszereztük” – mondta a 22 éves Brown rövid köszönő beszédében, amit a Legjobb R&B album után járó arany gramofon átvételekor mondott. Rihanna ugyanabban az órában lépett fel a gálán, de természetesen nem egykori bántalmazója, hanem inkább napjaink egyik legsikeresebb rockbandája, a Coldplay oldalán. A Beach Boys – akik most ünneplik fennállásuknak 50. évfordulóját – hosszú idő után vasárnap újra színpadra léptek, csatlakozva ezzel a szintén fellépő Foster The People-höz és a Maroon 5-hoz. Glen Campbell egykori Beach Boy a színpad közeléből nézte az előadást, majd később saját tiszteletére ős is fellépett. A 75 éves Campbell tavaly indította el búcsúturnéját, miután felfedezték és diagnosztizálták nála az Alzheimer-kórt. Campbell a Grammy-jelöltekként jelen lévő Blake Shelton-hoz és a The Band Perry-hez csatlakozott egy élő fellépés erejéig saját, ötszörös Grammy-győztes személyének tiszteletére. „Annyira köszönöm” – mondta a sztár a produkció végén, ami alatt betegségének a legkisebb jelét sem lehetett felfedezni. Campbell korábban a Grammy életműdíját is átvehette. A szombaton elhunyt Whitney Houston tiszteletére visszajátszották emlékezetes Grammy-előadását, amikor egyik legismertebb és legnépszerűbb slágerét, az I Will Always Love You-t adta elő. Jennifer Hudson később élőben is elénekelte a dalt a gála azon szegmensében, amit hagyományosan a Grammyt megelőző évben elhunyt sztárok tiszteletének szentelnek. Az est házigazdája LL Cool J volt, aki egy imát is elmondott Houstonért az évente megrendezésre kerülő, idén immár 54. díjátadó show kezdeti perceiben. Alicia Keys és Bonnie Raitt egy musical részletet adott elő Etta James-re emlékezve. Az énekesnő múlt hónapban adta fel a leukémiával folytatott harcot. Az amerikai folk indie kedvenc Bon Iver a Legjobb Új Előadóként lett kitüntetve. „Mikor elkezdtem dalokat írni, a dalszerzés okozta belső jutalom miatt csináltam, szóval most egy kicsit kényelmetlenül érzem magam itt fenn” – mondta köszönő beszédében a díjazott banda alapítója, az énekes-dalszerő Justin Vernon. A Foo Fighters a Legjobb Rock Előadást nyújtó bandaként lett elismerve a Walk-ért. Ezzel a csapat ötödik Grammy-jét vehette kézhez. A Lady Antebellum a Legjobb Country Album kategóriában győzedelmeskedett Own The Night című korongjukért, míg Jay-Z és Kanye West nyerte a Legjobb Rap Előadásnak járó arany gramofont közös munkájukért, az Otis-ért.

A bejegyzés trackback címe:

https://zajkelto.blog.hu/api/trackback/id/tr854102011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása