Október 6. és 8. között nyolcadik alkalommal rendezik meg a Kalászi Kortárs Tánctalálkozót.

 

A fesztivál gyökerei a Duna Táncműhelyhez nyúlnak vissza, hiszen a Kalászi Faluház hosszabb ideje rendszeresen befogadja a Táncműhely kísérleti előadásait, s az évek során egyre erősödő igény mutatkozott arra, hogy a Faluházban más kortárs táncelőadásokat is láthasson a közönség. A Kalászi Kortárs Tánctalálkozó fokozatosan régiós jelentőségre tett szert, hiszen a szentendrei kistérségben egyedülálló módon vállalja fel a kortárs táncművek koncentrált bemutatását, szolgálja ki a modern tánc iránti közönségigényt.

A fesztivál ars poeticája a kezdetektől fogva változatlan: a programba olyan progresszív alkotókat hívnak meg a szervezők, akik az alkotás során a néptánchoz nyúlnak vissza, vagyis vagy speciális tánctechnikaként használják a néptáncot, vagy a néptánc területe felől érkeztek a kortárs tánc berkeibe. 

A 2011-es fesztiválra – a korábbi évekhez hasonlóan – az elmúlt színházi évad kiemelkedő, ugyanakkor a fesztivál vállalt tematikája szempontjából jelentős produkciókat hívtak meg: a Forte Társulat Így jár, aki a távoli, ismeretlen hangtól megijed és a Közép-Európa Táncszínház Visszavonhatatlan című előadását, valamint a házigazda Duna Táncműhely legújabb, Himnusz című alkotását. A szervezők fontosnak tartják, hogy a programban gyerekelőadás is szerepeljen, ezért meginvitálták a Dunaújvárosi Bartók Táncegyüttes Tengertánc című produkcióját. Ugyanakkor a legfiatalabb koreográfusoknak is igyekeznek bemutatkozási lehetőséget adni, e célkitűzésnek megfelelően ebben az évben Grecsó Zoltán Melletem elférsz és Szigorúan ellenőrzött vágyak című koreográfiáit láthatja a közönség.

A fesztivál programját – immár hagyományosan – táncfilmek vetítése és táncfotó-kiállítás teszi teljessé.

A bejegyzés trackback címe:

https://zajkelto.blog.hu/api/trackback/id/tr633278427

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása