Október 8-án lesz a Nemzeti Táncszínházban a Bozsik Yvette Társulat Bál, avagy a táncos mulatság című előadásának felújító premierje. A darabot Bozsik Yvette a Nemzeti Táncszínház kérésére újítja fel, Marozsán Erika és Vati Tamás főszereplésével.

 

"A Balettintézetben töltött évek emlékeit még mindig mélyen őrzöm a lelkemben, és talán az izmaimban is. Minden próba egy furcsa érzelmi folyamat, mintha a 19 éves önmagammal találkoznék, vagy legalábbis egy majdnem elfelejtett énemmel. Ha nem is megy még zökkenők nélkül, de igyekszem helyt állni e táncos darabban, csodálatos táncosok között. Érdekes kihívás" – mondta a szerep kapcsánMarozsán Erika.

A színésznő és Bozsik Yvette másodszor dolgoznak együtt. A közös munkáról A színésznő a következőt mondta: „Yvette türelmes, ugyanakkor nagyon is maximalista velem. Olyan erős kisugárzása van, hogy az ember amint belép vele a próbaterembe, elfeledi minden fáradtságát és izomfájdalmát.”

A Bál, avagy a táncos mulatság című darabot Ettore Scola A bál című filmje inspirálta. Az előadásban a tánc mellett fontos szerepet kap a zene, amely ízelítőt ad a XX. század legfontosabb zenei irányzataiból, a dzsessztől kezdve a sanzonig, a klasszikustól a mai modern zenéig.

A bejegyzés trackback címe:

https://zajkelto.blog.hu/api/trackback/id/tr763277277

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása