Zombik és Brad Pitt a kőbányai konzervgyárban. Ezt jelentették be nemrég a kerületben. A világhírű színész ugyanis Budapesten forgatja legújabb filmjét, és az akciójelenetek többségét Kőbányán veszik majd fel. 

Brad Pitt új filmjének címe World War Z lesz, és a forgatóköny Max Brooks: Zombiháború című könyve alapján készül. A filmet Mark Foster jegyzi, aki a James Bond sorozat új darabját, a Quantum csendjét is rendezte. De az ő nevéhez fűzödik az Én, Pán Péter, és a Szörnyek keringője is.

A sztori szerint egy Solanum nevű vírus fertőzése zombivá változtatja az emberiség nagy részét. A fertőzés emberről emberre, általában harapással terjed. Szörnyű betegség, ez a kellékekből is látszik

 

A film története tíz évvel a fertőzés után játszódik, amikor az emberiség már legyőzte a zombikat. Az ENSZ vizsgálóbizottságot alakít, és megbíz egy írót, járja be a világot, és készítsen jelentést a zombiháborúról a túlélők elbeszélései alapján.

A forgatás a világ több pontján már javában tart. Nemrég például Glasgow-ban hozta rá az infarktust a zombi-tömeg a helyiekre. Brad Pitt és a nagy felfordulás persze vonzza a kandi-kamerákat, a forgatásról már most rengeteg fotó, amatőr videó és riport látott napvilágot. 

 

Budapesten augusztus végén kezdődött el a statiszta-válogatás, és a zombi-jelöltek valósággal megrohamozták a felvételinek helyet adó épületet.

Kőbányán a film zárójeleneteit veszik majd fel, méghozzá a Globus konzervgyár területén. „A helyszín kiszolgálja a rendező, az operatőr, a forgatókönyv író, a kaszkadőrök és a stáb igényeit. Minden szempontból megfelel” -mondta az amerikai producer.

 

A felvételek október 10-én kezdődnek, és a forgatás november 10-e körül ér véget. A filmesek már előre jelezték: a munka nem lesz túl halk, a éjszakánként gyár fegyverropogástól, robbanásoktól lesz hangos.

Cserébe az amerikai stáb 2 millió forint rendkívüli támogatást ad a Szent László Gimnázium filmes eszközparkjának felújítására, sőt, a kommunikáció tagozatos diákjai egy napot kinn tölthetnek majd a forgatáson is.

A World War Z a Paramount bejelentése szerint 2012. december 21-én debütál a mozikban.

 

Szerző: $zonja

Szólj hozzá!

Címkék: film

A bejegyzés trackback címe:

https://zajkelto.blog.hu/api/trackback/id/tr393259105

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása