15 éve halt meg 2Pac

2011.09.13. 11:23

 1996 szeptember 13.-án halt meg Tupac Amaru Shakur miután szeptember 7.-én egy fellépésre tartva egy lámpánál rálőttek és súlyos sérüléseket szenvedett. Mindösszesen 25 évet élt, mégis rendkívül termékenynek bizonyult.

Tupac a mai napig az egyik leghíresebb rapper, akinek a szövegei sohasem vesztik el hitelességüket és aktualitásukat. Legtöbb dalszövege az erőszakkal teli gyermekkoráról, a rasszizmusról, a gettóbeli életről és más rapperekkel való nézeteltéréseiről szól. Kiemelten fontos szerepet kapnak a számaiban a társadalmi problémák és az afroamerikaik nehézségei. 

Hat albumot adott ki, de halála után is jelentek meg albumai, amelyek az addigi kiadatlan számat tartalmazták, vagy régebbi számait dolgozták fel rajtuk. Több filmben is szerepelt ezek közül talán a legismertebb az Utolsó belövés című film. 

A bejegyzés trackback címe:

https://zajkelto.blog.hu/api/trackback/id/tr893225645

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása