Evolution becomes Revolution?

2011.09.07. 15:33

 

A Majmok bolygója: Lázadás

(Rise of the Planet of the Apes)

 

 

2011-ben megérkezett az új Majmok bolygója film a Lázadás, amely az értelmes majmok létrejöttét volt hivatott bemutatni. Újdonság, hogy a majmokat ezúttal az Avatarban is használt Capture Motion animációs technológiával keltették életre és nem jelmezekkel és sminkkel.

 

A film lényegében egy majom életét mutatja be a majmok felemelkedését, pontosabban csak azt, hogy lesznek okosabbak. Caesarnak hívják azt a majmot, aki intelligenciájának köszönhetően a majmok vezetőjévé válik és egységbe kovácsolja őket. A történetről röviden annyit, hogy tudósok dolgoznak az Alzheimer kór gyógymódján és állatkísérleteket végeznek, majmokon tesztelik a szérumot.

 

A filmről azt mondanám, hogy érdemes megnézni és ugyan mindenki lehúzta a 2001-es Majmok bolygóját nekem az is bejött. Az animációs technológia amivel készült nagyon jó egyébként és a filmbéli animációk nagyon élethűre sikerültek. Ami kivetni valót hagy maga után az mégis az számomra, hogy a film rövid, vagyis a történet volumenéhez képest igencsak kevés. A másik pedig nem tudom, hogy két részben akarják kidolgozni a történetet vagy lesz következő rész is, de igen csak hiányosra sikerült a film. Bennem felmerült az a nagy kérdés, hogy mégis hogyan sikerült meghódítaniuk az emberiséget a majmoknak, mert ezen a vonal kellene ezt a filmet folytatni. Ha a következő rész innen venné fel az események fonalát akkor természetesen tökéletesen elégedett lennék és nem is lenne több kérdésem a filmmel kapcsolatban, de mivel nincsenek információk egyenlőre arról, hogy akkor lesz e még újabb Majmok bolygója mozi, így fenntartom az előbb leírt véleményemet, a film rövid és tátongó űrt hagy maga után. E miatt a befejezetlenség miatt kicsit az az érzésem támadt egyébként, hogy a készítők még ezt folytatni akarják. 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zajkelto.blog.hu/api/trackback/id/tr613207967

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása