Film Karácsonyra

2011.12.24. 19:19

 Karácsonyi lidércnyomás

(The Nightmare Before Christmas)

 

A cím alapján kérek mindenkit ne ítélkezzen előre a filmről, szó sincs valami horrorfilmről, melynek rendezője annyira beteg lenne, hogy karácsonyi köntösbe bujtatná az esztelen vérontást. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Amit tulajdon képpen ajánlok Nektek kedves Olvasók az nem más, mint egy rendkívül szórakoztató és izgalmas karácsonyi mese. Igen... egy animációs filmről van szó, amely Tim Burton amerikai rendező kultikus filmje és egyúttal talán a legismertebb is. A film 1993-ban jelent meg és az érdekessége az, hogy stop motion bábtechnikával készítették több éven át. 

A főhősünk Jack a Tökkirály, aki Halloween faluban él,  az ő feladatuk a Halloween ünnepének felügyelete. Jack kezdi úgy érezni belefáradt már ebbe és "üresnek érzi a csontjait" . Egyik nap az erdőben bóklászva talál egy helyet, ahol a fákon egy-egy ünnep szimbóluma található és benyit egy karácsonyfával jelzett fába. Egy varázslatos új világban találja magát Karácsony városban, ahol mindent nagy érdeklődéssel figyel és csontjait átjárja valami megmagyarázhatatlan érzés. Visszatérve övéihez elhatározza, hogy idén a Karácsony ünnepét is átveszik. Lázas munkába is kezdenek, elsőként elrabolják a Mikulást, majd ajándékgyártásba kezdenek sajátos halloween-i módon.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A film bővelkedik humorban, fordulatokban, szerelemben és kitűnő betétdalokban. A szereplő szörnyek tulajdonképpen nem is ijesztőek, sokkal inkább mulatságosak és Jack karácsonyi terve sem gonosz szándékkal születik pusztán jót akar... a maga módján, ami mókás konfliktusokhoz vezet.

 

Így Karácsony alkalmából szívből ajánlom az egész családnak ezt a remek kis animációs filmet, esti szórakozás gyanánt.  

Szerző: feldwebel

Szólj hozzá!

Címkék: film

A bejegyzés trackback címe:

https://zajkelto.blog.hu/api/trackback/id/tr803493802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása