Láma Ole Nydahl buddhista tanító nyilvános előadást tart Miskolcon, október 22-én 16 órától, a Miskolci Egyetem Díszaulájában. Láma Ole és felesége, Hannah az izgalmas ’60-as években találkoztak Nepálban a század egyik legnagyobb jógijával.

16. Karmapa felismerte őket, mint előző életükben volt nagy lámákat, és az első nyugati tanítványaivá fogadta a fiatal házaspárt. Később felkérte őket arra, hogy tegyék elérhetővé a buddhizmust a Nyugat társadalmai számára. Ennek érdekében Ole immár több mint harminc éve utazik megállás nélkül világszerte, szinte minden nap más városban tart előadásokat a buddhizmus legmagasabb szintű látásmódjáról, a Gyémánt Útról, és annak gyakorlati életben való alkalmazásáról.
 
Tizenkét év után most újra Miskolcon köszönthetjük Láma Ole Nydahlt. „Egyszerű a receptem: mutasd meg az embereknek annak szükségét, hogy találni kell valamit, ami kivezeti őket a betegségből, az öregségből és a halálból, engedd őket bepillantani az életörömödbe. Mondd meg az embereknek, hogy a tudat olyan, mint a tér: nyílt, tiszta és határtalan; beszélj az útról és a célról is.” 
 
Aki kíváncsi arra, hogy miként került Buddha időtlen bölcsessége a nyugati világba, és mit tud adni nekünk ahhoz, hogy életünk jelentőségteljes legyen és jobban működjünk a hétköznapokban, az jöjjön el az előadásra! 

Szerző: $zonja

Szólj hozzá!

Címkék: esemenyek

A bejegyzés trackback címe:

https://zajkelto.blog.hu/api/trackback/id/tr533315507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása