Nothing but the beat

2011.10.10. 10:53

Velünk van a gond, amikor nincs kedvünk elmenni a Balaton Soundra, mert az olyan, mintha a Való Világ 5 castingán lennénk? Velünk van a gond, ha elkerüljük az agglomerációs luxusdiszkókat, melyekből David Guetta Fuck Me I'm Famous Ibiza Mix 09 című örökbecsűje hallatszik ki?

Erős túlzásokkal, most David Guetta az új Giorgo Moroder: pontosan olyan koktélokat kever ki a nyugat-európai strandfesztiválok gyermekeinek, amilyenekre éppen szükségük van. Olyan, mint egy lakodalmakon zenélő villanyorgonás bácsi a makói tanyavilágból, aki ha kell, a Székely himnusz után simán belekezd a Csavard fel a szőnyegetbe. Azzal a különbséggel, hogy a francia Guetta trendi és retro hangmintákkal operál, olyan dallamokkal, amilyeneket Kozsó is simán összehozna a jacuzzijában, indián teát szürcsölve.

 

 

Bizonyára van, akit sokkol, hogy a David Guetta nevű producer-DJ helikopterrel megy egyik fesztiválról a másikra, majd bekapcsolja a laptopját és egyszerre 40.000 ember üvölti, hogy Turn Me On… Szóval, mi van ebben a zenében, mely Guettát a világ legnagyobb haknikirályává tette? Mit bír ezen a zenénKate MossPenelope Cruzvagy P Diddy, hiszen ők is eljártak Guetta ibizai partijaira…. Hiszen egy ilyen lemezt az ex-V.I.P-sRakonczai fívérek is bármikor összehoznak egy elődöntőben kiesett megasztárosnak… A 44 éves sztár DJ Nothing But the Beatcímű lemezéről kiderül, hogy a fickó nem veszi komolyan magát, és hogy éppúgy imádja a kilencvenes évek eleji techno-diszkót, mint az öt évvel ezelőtti elektrót. És a tíz évvel ezelőtti house-t, és a nyolcvanas évek közepi italo-diszkót. Meglepő, hogy a Nothing But the BeatGuettának csak az ötödik stúdióalbuma, igaz, annyi remixet csinált korábban, hogy ő sem emlékszik mindegyikre. A dupla album első része az ún. Vocal album, míg a második lemez az ún. Electronic album. Ebből is látszik, hogy az euro-dance feketeöves nagymestere milyen nagy, látomásos kompozícióban gondolkodott. David Guetta ezúttal is komoly nemzetközi igazolásokat intézett klubjához, meghívtaTimbalandot, Ushert, Lil Wayne-t, Akont és Snoop Doggot is.

Az album idézetgyűjtemény, afféle ibizai szuvenír, dance-pop, erős nemzetközi csapattal. Az instrumentális lemez már izgalmasabb, de ebben sincs semmi, amit a francia elektro-mágus már ne tett volna le az asztalra, azaz a DJ pultra

 

Szerző: $zonja

Szólj hozzá!

Címkék: zene pop

A bejegyzés trackback címe:

https://zajkelto.blog.hu/api/trackback/id/tr573293250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása