Erdélyország az én hazám!

2011.09.13. 10:35

Nemrégiben ért véget az idei Diósgyőri Várszínházi Esték programsorozat, a nézőközönség máris egy újabb igazi kultúra csemegét fogyaszthat, ha úgy szeretné. A Háromszék Erdélyi Állami Táncegyüttes Kós Károly és Wass Albert szellemisége nyomán egy olyan produkcióval kedveskedik az miskolci közönségnek, amely valóban a legnagyobbak közreműködésével jött létre. Novák Ferenc  - Tata kétszeres Kossuth díjas művész, aki szintén részt vett a munkálatokban csak egy olyan név a sok közül, akik már régóta újabb és újabb mérföldköveket gurítanak elénk ebben az amúgy is gyönyörű szakmában. A Horányi László által rendezett és Ivácson Lászlóáltal koreografált mestermű címe: Erdélyország az Én Hazám. Képzeltbeli hajónkon körbeutazzuk Erdélyországot, azt az országot melynél alig van több természeti, történelmi, népéleti, kulturális kincsekkel bíró földrész a Kárpát-medencében.

    Amennyiben hagyományfaggató időutazásunk során, jeles múltunkra hivatkozunk, ha a jelen eltörpülésének tanújaként, távoli fények után kutakodunk, azt nem dicsvágy vagy önfitogtatásból tesszük – hiszen a valódi érdem szerény szokott lenni – hanem tesszük azért, mert a múlt iránytűje a jelennek, s mert létszükségletünk visszapillantani a múlt ritmusaira, hogy tisztábban hallhassuk jövőnk dallamait. Vándorlásunkon  segítségül hívjukaz élő zene, a tánc, a mozdulat, a szó, a nevetés, a könny, a vetített kép erejét, hogy a nézőkkel közösen megteremthessük azt a harmóniát, mely szükséges az emberiség jelenkori, jövőbeli megmaradásához. A minden tekintetben tökéletes alkotás egy olyan élménnyel gazdagít majd Bennünket, amelyre már nagyon régen vágytunk, egy olyan világot teremt nekünk, amely bizton segít, hogy megismerjük mindazt, ami jobbá tesz Bennünket! Ez az az előadás, amit az egész családnak látnia kell, amit biztosan nem szabad kihagyni egy multikultúrális kincs – egy igazi varázslat – egy igazi élmény!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zajkelto.blog.hu/api/trackback/id/tr333221917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása