Punnany Massif: Sun kick

2011.10.16. 15:17

A pécsi hiphopkollektíva 2006-ban jelentette meg debütlemezét Körkorkép címmel, majd az egyik alapító, Wolfie külföldre ment, így négy évet kellett várni a folytatásra. A duplaShen Kick végérvényesen bebizonyította, hogy az ország egyik legeredetibb formációjáról van szó e műfajban, most pedig - az EP-trendet követendő - egy nyolcszámos pakkot hoztak össze a srácok.

A majdnem nagylemez fajsúlyú, nyolcszámos Sun Kick-et a Bemelegítő és aLevezető fogja keretbe. A kettő között a már megszokott, magyar népzenét remek hiphopalapokkal ötvöző témákat hallhatunk, a zene változatos, a szövegek pedig egyrészt aktuális történésekre (Facebook-hájp és felszínes emberi kapcsolatok a Kopoggyában), személyekre (SP, Lady GaGa) utalnak, másrészt univerzális témákat érintenek: az Élvezdben például a nyakunkba kapunk pár életviteli tanácsot, máskor pedig megtudhatjuk, miért ilyen szar ez a világ és annak lakossága.  
A Sirató az egyetlen mellélövés, és nem azért, mert a magyarságot boncolgató szövege miatt sokan kiközösíthetik a zenekart: beleéneklős, válaszolgató stílusa előnytelen választás volt. Ellenben az otthoni keménymag örülhet a Pécs Aktuäl X című nótának.
 
A Sun Kick tovább szilárdítja a Punnany Massif helyét a színtéren, bár a dumák nem annyira élesek és virtuózok, mint Akkezdet Phiainál, sokszor klisékbe is beleszaladnak, de semmi szükség az összehasonlításra, a pécsiek ugyanis más érzékenységgel közelítenek a zsánerhez. Továbbá az is lejön, hogy miért áll remek koncertzenekar hírében a banda.

A bejegyzés trackback címe:

https://zajkelto.blog.hu/api/trackback/id/tr583315495

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása