Csak tudnám, hogy csinálja

2011.10.09. 13:50

 

Kate Reddy (Sarah Jessica Parker) sikeres befektetési alapkezelő, szakmájában az egyik legjobb, emellett (vagy ez előtt?) szerető feleség és két gyermek anyja. Hősnőnk őrült tempóban, mindig időhiánnyal küszködve próbál helyt állni önként és dalolva vállalt szerepeiben, de egyre nyilvánvalóbb, hogy előbb-utóbb el kell döntenie, mi számára a legfontosabb…

 

A hogyan csináljunk karriert feleségként és anyaként kérdéskör nem újkeletű, a feloldhatatlannak tűnő szerepkonfliktus gyökerét valahol a 18. század elején kell keresnünk. A 19. század végére kiteljesedő feminista mozgalom az 1950-60-as években kapott új erőre, a harmadik nagy hullámot pedig a kilencvenes évektől számoljuk. A jövő szociológiusai valószínűleg e korszak fontos kordokumentumaként elemzik majd a Szex és New Yorkot, amelynek főhősei hosszú évadokon át próbálták definiálni, miként kell, miként lehet nőként élni az ezredforduló környékén.  
 
Még e vonulatot lovagolta meg Allison Pearson walesi újságírónő, aki 2002-ben dobta piacra első regényét. A Csak tudnám, hogy csinálja hazájában és az Egyesült Államokban is nagyot szólt, de vesztére nem vitték vászonra rögtön, mint például a Bridget Jones naplóját. Szó se róla, kérdésfelvetései továbbra is nagyon aktuálisak, csak mostanra mások már mindent elmondtak, amit a témában el lehetett. Pearson bestsellerét Aline Brosh McKennára bízták, aki azóta, hogy adaptálta Lauren Weisberger Az ördög Pradát visel című regényét, Hollywood legfelkapottabb chick-lit forgatókönyvírója, bár az ismertséget hozó mozi sikerét azóta és ezúttal sem sikerül megismételnie.  

Szerző: $zonja

Szólj hozzá!

Címkék: film

A bejegyzés trackback címe:

https://zajkelto.blog.hu/api/trackback/id/tr493289439

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása