Médiahekkelt a Bëlga

2011.09.07. 11:14

Médiahekk volt a zenekar feloszlása. Arra irányult, hogy fenntartsák az érdeklődést a zenekar iránt.

 

Augusztus közepén megjelent a Facebookon esemény, amely a Bëlga zenekar Zöld Pardonban tartandó búcsúkoncertjére invitálta a rajongóit. Sokan nem tudták eldönteni, hogy ez miféle búcsúkoncert lesz. Bëlga vagy ZP? Egy blognak adott interjúban a zenekar lerántotta a leplet, hogy 13 évnyi káromkodás és 9 lemez után feloszlanak, de szeptember 5.-én mindenre fény derül.  

Az együttes elárulta, hogy valójában egy médiahekk volt a búcsúkoncert, aminek a célja, hogy felhívják a figyelmet a zenekarra. Ugyanis, ha valaki kiad egy lemezt és koncertezni jár, az nem okoz akkora hírverést, mintha feloszlik vagy újra összeáll az együttes.  Ha valamelyikünk kipurcan száz évesen, akkor kuka az egész, de addig nyomjuk.”- nyilatkozta Tokyo.

2010-es év során a zenekarnak 4 lemeze jelent meg, mégis alig lehetett róluk hallani valamit. Ezt az válthatta ki, hogy a koncertjeik kissé szokatlan hangvételben zajlanak a többihez képest, amelyet nem mindenki vesz jó néven. Ez botránnyá is fajult, így rögtön elindítottak egy bocsánat kérő levelet, mert igen a szívükre vették volna, ha valakinek baja lett volna a Bëlga miatt. A saját forrásaikhoz mérten kompenzálni szerették volna a történteket. Már úgy tűnt, hogy a kedélyek kezdenek csillapodni, akkor megtudták, hogy Bëlga- tilalom van, mivel nem írhattak vagy mutathatták be a zenekart egyetlen médiában sem.

Sokan érdeklődnek afelől, hogy milyenre várható a következő lemez. Találgatások már mennek, hogy vajon vissza fognak e nyúlni a gyökerekhez. Az utolsó, Farost című lemez gyakorlatilag olyan volt, mint egy első album előtti félkész demó. Ha így nézzük, akkor valóban most kellene következnie egy „vissza a gyökerekhez” albumnak, de nem így lesz, mert mindig valami mást szeretnének csinálni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zajkelto.blog.hu/api/trackback/id/tr173207995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása